14:49:22
Mat-kärlek
Just nu försöker jag styra upp mina rutiner för mat här hemma och i jobbet. Jag trivs riktigt bra med LCHF-varianten som jag ätit i nästan 1,5 år nu och har inga planer på att sluta med det. Men den senaste tiden har undantagen varit lite för många, och det reagerar kroppen på på flera sätt. Så nu försöker jag vara lite striktare och därmed lite snällare faktiskt.
Så idag försöker jag äta rena enkla måltider som innehåller bra saker som jag vet funkar bra. Av någon anledning fick jag idag för mig att testa att laga gräddstuvad vitkål till kotletten som jag hade sparad i kylen. Jag brukar egentligen snarare strunta i någon ersättning för kolhydraterna och istället äta exempelvis kött och sås (och inte sakna något mer) men nu ville jag ändå testa. Och alltså... det var så gott! Släng-dig-i-väggen-gott! Åh mums. Jag skulle ta ett kort på det tänkte jag, till bloggen, men det var så gott så det bara försvann innan jag hann ta upp kameran (ja, det var alltså jag som åt upp det). Det får bli en annan gång, detta lär jag laga snart igen.
Receptet är kort och enkelt. Hyvla vitkål med osthyvel och stek i mycket smör på medelvärme tills kålen blir mjuk. Salta och peppra. Tillsätt en skvätt grädde som får koka in och ät sedan med glädje.