smulfrun.blogg.se

2015-01-30
12:03:01

Rastlös ledighet och brist på luft

Om förra veckan var en intensiv arbetsvecka så har den här veckan varit motsatsen verkligen. 

Måndag 
Ledig måndag och efter en fullspäckad (men lyckad!) söndag tog jag det bara lugnt. Sov länge, plockade med små projekt hemma och bara tig allt som det kom. På kvällen storhandlade vi mat och såg på CSI. 

Tisdag 
Arbetsdag som vanligt men ganska tomt i kalendern. For på trevligt hembesök till några församlingsmedlemmar, skickade ett gäng mail, planerade lite och hade expeditionstid. Klockan sex satte jag mig så i bilen och for till föräldrarna. Pappa fyllde år och vi firade med familjemiddag och allmänt mys. Kusinen och lille O var på besök från huvudstaden dessutom.




Eftersom städet inte ringt in mig och jag var ledig på onsdagen stannade jag över natten hos mamma och pappa. Kvällsmys i soffan, övernattning och frukost med kusinen förgyller. 

Onsdag 
For hem från Kungälv och direkt till kontoret för att träffa L. Höll honom sällskap under hans lunch och när han sedan for iväg på jobb blev jag sittande med våra chefer som hade lunch. Prat om allt möjligt och allmänt skönt. Det är lyx att kunna sitta så med just cheferna och trivas. Det är jag tacksam över. Så när L kom tillbaka en timme senare var jag fortfarande kvar. 

Slutligen slet jag mig, åkte hem och spelade lite tv-spel innan det var dags att dra mig mot gymmet. 25 min Core-pass och lite simning, sedan var jag helt slut. 

Torsdag
Ännu en oplanerat ledig dag. Någonstans här började jag klättra på väggarna av tristess men eftersom jag hade fredags-planer gick det helt okej. Seg dag där inget blev gjort och huvudet värkte. Ju längre dagen gick desto sämre mådde jag. Framåt kvällen tvingade jag i mig en tablett och for iväg för torsdagens zumba-pass. När jag har migrän-känningar äter jag typ ingenting och detta var inget undantag. Så när jag började träna utan mat i magen och utan att ha druckit speciellt mycket tog det 30 minuter och sedan sa kroppen stopp. Passet är otroligt roligt men jag kunde helt enkelt inte få ordning på andningen. När 40 minuter gått fick jag ge upp och sätta mig på golvet i ett hörn och dricka vatten och titta på. Sjukt obehaglig känsla som jag varit med om en gång innan. Som att luften inte går att andas in och få kontroll över. Min kropp protesterar verkligen omedelbart, det går inte att fuska med att inte äta innan. Men jag var ändå glad att jag for, huvudvärken släppte och passet ger energi och glädje. Extra roligt att A var med och verkligen gillade passet. 

Fredag
Idag ska jag luncha med Y, fika med M, äta tacos med maken och sedan ha terminsstart för Tonår. En riktigt bra fredag!