smulfrun.blogg.se

2016-05-27
12:32:14

April april

April inleddes i full fart. Redan den 2 april var det dags för treårskalas för M och namngivningskalas för Mini. Brorsans hus fullt med alla ungar, hund, katter och familjemedlemmar samt en korvbuffé i storlek XL. Vi fick äran att bli gudföräldrar/faddrar till lille Mini dessutom! 




 
Dagen efter kom 20+, en samtalsgrupp från församlingen, till oss på brunch. Vi bjöd på amerikanska pannkakor, smoothie, äggröra, nybakat bröd och mycket annat gott. Medan de sedan samtalade i vardagsrummet satt jag och skrev en appell till kvällens missionsgudstjänst, som blev min första insats i den nya församlingen. På kvällen for vi så till G och inledde vår tid där, vilket kändes väldigt bra. 
 
Första veckan i dubbel församlinstjänst handlade om att komma in i allt det nya, vara på medarbetardygn på Sjöviksgården, ha helkväll med scouterna samt bönedag i B, innan det landade i söndagen och predikan. Helkvällen med scouterna var något jag oroat mig för, eftersom jag är så ovan vid att komma på sådana aktiviteter, men det blev en riktigt bra kväll. Speciellt avslutningen, med andakt inne i kyrkan och alla scouter på estraden, där de även fick ställa frågor om mitt jobb. Det var inte planerat att de skulle det, men det visade sig snabbt att de hade en massa frågor och då är det ju roligt att hinna svara på dem. 
 
Bönedagen var en ny satsning för oss, och den blev en riktig succé! Det var så roligt att den blev bra och jag ser fram emot att planera in nya sådana dagar framöver. 

 
Min andra helg i G blev jag även invigd som scout. Jag har ju jobbat med scouterna på olika sätt, men nu var det dags att själv bli en av dem. G:s församling lever och andas scouting så det var inte så konstigt. Som överraskning hade de låtit brodera in pastor på min halsduk, det gjorde mig väldigt rörd. 



I slutet av månaden hade jag vigselsamtal med S&A. Det är något av det mysigaste man kan ha i mitt jobb. Att få sitta tillsammans med par och höra dem berätta om sin kärlek till varandra och sin historia tillsammans. Det syns även att de själva tycker att det är mysigt att prata om. 
 
Rent allmänt syns det ganska tydligt att april kom att handla om jobb. Inte så konstigt i och med den stora omställningen, och att det på de privata planen var en ganska lugn månad.
Vi avslutade så månaden med att få stora delar av svärfamiljen på besök, samt en installationsgudstjänst för mig i G. Men mer om det i kommande inlägg...