smulfrun.blogg.se

2014-12-30
13:45:46

Stillhet och tid att umgås

På väg hem från julottan på juldagen sa L: "Nu har vi ledigt fram till måndag, ingenting planerat och precis så vill jag ha det." Och så blev det. Inga spikade planer och ingen lust att boka in en massa. Efter att vi åkt från mina föräldrar på annandagen for vi till en miljö i motsats till föräldrarnas lugn; mellandagsshopping på Frölunda Torg. Mycket folk men ingen brådska, och jag fick tag i det jag hoppats på. På New Yorker hittade jag en collegetröja och en mjukisklänning. På Cubus underkläder, som jag inte tycker om att handla och aldrig hittar bra. Och framförallt; nya skor. När jag inte går i klackar vandrar jag nästan alltid runt i mina blåa Salomon-skor. Men sedan ganska lång tid tillbaka har de varit söndriga och faller nog snart i bitar. Och fastän jag vet hur bra skorna är och vad de klarar så blir jag snål för de kostar en slant också. Men i mellandagarna brukar de reas ut och likadant i år. Så jag hade tur och hittade ett par väldigt lila som satt som ett smäck, och med 50% rea! Score! 



Slutligen köpte vi upp det sista på presentkort på Feskarbröderna, som vi fått i julklapp från jobbet och som snart skulle gå ut, och fick med oss lax, såser och kräftröra hem. Fantastiskt gott, framförallt röran, den kunde man äta med sked (vilket jag gjorde!). 

Sedan hem, packa upp julpackningen, ladda med julgodis och landa i soffan för att se Star Wars V. Lagom tempo. Lördagen försvann i mer filmtittande, Carcasonne-spelande och lugn och ro. Ljuvliga mellandagar, som traditionen erbjuder. Söndagen packade vi ihop våra saker och flyttade till katterna på andra sidan stan igen. Här myser vi med de två katterna, pysslar lite allmänt, jobbar en del på städet och inväntar nyår. Igår efter jobbet gick vi på Liseberg, bara jag och maken. Det var första gången vi var där på mellandagarna och troligen första gången på väldigt länge som det var riktigt snö där. Vi vandrade runt, pussades under misteln, åt kanderade mandlar och tog det lugnt. Kallt ute men bra så länge man har långkalsonger/termoleggins och flera lager kläder är det bara fint. Imorgon blir det myskläder och Beef Wellington - allt jag önskar mig för nyårsafton. 



(Bilderna ovan är tagna av maken. Älskar särskilt den sista!)