smulfrun.blogg.se

2012-10-31
22:59:17

Förändringar

Miss Li sjunger ut högtalarna. Tack Gud för youtube, det är inte dumt det. En bra avslutning på kvällen. Utanför kommer ett mörker som jag liksom alltid tycker kommer så plötsligt. Så blir det liksom höst och vinter snart igen. I Stockholm var det frost och vi halkade på gatorna när vi gick till skolan. Isen bredde sig som glitter över allting. Vackert med förrädiskt. 
 
Det har varit en viktig dag på många sätt. Har skrivit en hel del på tentan faktiskt vilket gör att jag känner mig oförskämt lugn. Det gör att morgondagen inte alls blir så stressig vilket känns bra. Så det har varit fint. Sedan var det dags för höstens tredje och sista träff med röstcoachen. Fick spännande saker att öva på, läxor som ska hjälpa mig att ta hand om min röst. Jag längtar redan till våren. 
Slutligen bar ett mörkt tåg mig hem till västkusten igen. Sista resan för terminen är avklarad och nu är jag bara hemma. Nu blir det spårvagnar och promenadavstånd, fikor (med flickor) och familj ända tills i januari. Inte så dumt faktiskt, även om jag kommer att sakna sthlm med. Sakna mina nya vänner där. Förhppningsvis kommer S på besök till västkusten och motverkar bristen av kontakt med huvudstaden. 
 
Sedan kom det kanske inte lika roliga beskedet idag. Jobbet varslade mig. En varsling vi visste skulle komma men samtidigt hoppades inte skulle sträcka sig så långt tillbaka i anställningarna att jag skulle drabbas. Men så är det. Egentligen är det inget stort problem för just mig, Det finns de som får lida desto mer för det kan jag säga. Jag är bara glad att L har jobbet kvar. Det är avgörande. För mig del blir det mest tråkigt, jag gillar mina familjer som jag städar hos så jag kommer att sakna dem. Mina pensionärer kommer inte att bli glada. Det innebär att jag kommer att behöva vara kvar på restaurangen vilket jag kanske hade tänkt sluta med men det funkar det med. Jag är glad att jag har det. Och om tre terminer ska jag jobba i kyrkan. Så är det bara. 
Så konstigt nog känns allting bra. 
Det blir bra. 
 
Imorgon är det en hel del annat som ska fixas så det är guld ifall jag inte behöver sitta med tentan fram till fem utan kan komma iväg från skolan tidigare. Inte dumt alls. 
 
Och äntligen har jag fixat halloweenkläder. Nu längtar jag till fredag ännu mer.