smulfrun.blogg.se

2015-10-15
10:00:55

Badrummet vecka 4-7

Renoveringen av vårt badrum har också rullat vidare de senaste veckorna! Hela fyra veckor har gått sedan jag senast skrev om det och mycket har hänt. Ju närmare slutet vi börjar komma desto mer irriterad börjar jag bli på alla saker överallt. Jag kan liksom ana slutet och längtar efter att bara få ställa tillbaka allt och få ordning i lägenheten. Samtidigt funkar det fortfarande helt okej med barackerna och att ha toaletter och dusch där. Men jag längtar efter mitt eget. 
 
Fram tills vecka fem fortsatte arbetet ganska mycket i källaren och på andra håll. Då hände det inte så mycket i lägenheten på ett tag. Sedan nådde vi halvtid och en roligare del av arbetet började; återuppbyggnaden! Allting har skett stegvis. I slutet på vecka fem hade väggarna gipsats klart, taket var målat med dubbla lager och kakel och klinkers stod i lådor i hallen. Nu började vi ana att det i ganska högt tempo kunde börja hända saker i lägenheten. Gipset spacklades, fuktspärrades och sköttes enligt konstens alla regler under vecka sex och samma dag började de kakla rummet! Sedan kom golvet på plats och i slutet på sjunde veckan gick det verkligen snabbt framåt. Toalett, handfat och kommod installerades, om än inte helt. Men nu började det verkligen falla på plats. 
 





Vi är nu inne i vecka åtta. Om bara 2,5 vecka ska det vara helt klart och livet lite mer normalt igen. Så ovant det ska bli! Den här veckan växer badrummet fram i full fart. Handfat och toalett är nu helt installerade och i måndags kom de magiska orden; nu kan du använda toaletten om du vill. HURRA! Även element, dusch och duscväggar är nu monterade, samt väggen i hallen gipsad och nu verkar det vara spotlights och badrumsdörr som gäller. Så himla fint blir det!